MEDEWERKERS AAN HET WOORD

IJsbrand Baan

Functie: Associate Director

medewerker visual

Binnen onze organisatie is samenwerking niet alleen leuk en uitdagend, maar ook een onontbeerlijke factor voor succesvol functioneren.

Bij Hay Group in dienst sinds: 1989

Wat doe je bij Hay Group?

Aan de startdatum is al te zien dat ik een oude rot in het vak ben. Inderdaad: al jaren houd ik me professioneel bezig (ook al vóór 1989) met belonings- en functiewaarderingsvraagstukken.

Wat is je rol in projecten?

Gezien mijn ervaring acteer ik veelal in de rol van relatiemanager of projectleider, maar dat neemt niet weg dat ik nog zeer actief inhoudelijk bij projecten betrokken ben. Je komt bij uiteenlopende organisaties, waarbij uiteenlopend zowel slaat op het marktaanbod, de omvang, de mate van internationalisering als op de levensfase van de organisatie. Dat vraagt elke keer weer dat je je inleeft in de vraagstukken waar de klant mee worstelt, dat je de cultuur van de organisatie moet snappen en dat je doorgrondt waarom de klant deze vraag aan jou stelt.

Waarom is werken bij Hay Group bijzonder voor jou?

Elke dag is anders. Overleg met de klant over de aanpak van een vraagstuk. Overleg met collega’s over de optimale bezetting van een project. Voorbereiden en houden van een presentatie voor de raad van bestuur van een international, voor een management team van een business unit, voor een ondernemingsraad van een nieuwe klant. Maar ook: uitwerken van rapportages, toetsen van jouw visie aan de visie van collega’s. En dat laatste is bijzonder belangrijk: als je in dit vak geïsoleerd werkt, of denkt dat je wel weet hoe de wereld in elkaar zit, dan kom je jezelf tegen. Binnen onze organisatie is samenwerking daarom niet alleen leuk en uitdagend, maar ook een onontbeerlijke factor voor succesvol functioneren. Het is een cultuurgoed dat we koesteren, en waardoor we in staat zijn consultants met een grote mate van zelfstandigheid te laten werken. Als ze maar regelmatig hun visie tegen die van collega’s aanhouden!