MEDEWERKERS AAN HET WOORD

Danny Ramkisoen

Functie: ICT Manager

medewerker visual

Hay Group is met recht een organisatie om trots op te zijn.

Bij Hay Group in dienst sinds: juni 1997

Wat doe je bij Hay Group?

Ik ben verantwoordelijk voor alle (interne) zaken rondom computers, software, randapparatuur, helpdesk en telecom voor het kantoor in Nederland.
Daarnaast stuur ik twee collega's aan op de afdeling. Momenteel werk ik aan een aantal projecten die ons helpen om onze werkprocessen te optimaliseren. Dit kunnen we alleen met hulp van onze gebruikers; zij moeten immers met de applicaties werken.
Hay Group is een internationale organisatie. Ik werk bijvoorbeeld heel nauw samen met mijn directe collega van het kantoor in Brussel. Samen beheren we ongeveer 350 werkplekken in Nederland, België, Oost Europa, Rusland en de Oekraïne. Dit betekent dat ik zomaar volgende week in een ander kantoor aan het werk kan zijn.

Hoe ziet je werkweek eruit?

Mijn werkweek ziet er nooit hetzelfde uit. Gelukkig maar, want dat zou betekenen dat we geen problemen zouden hebben of niets meer hoeven op te lossen.
Hay Group is erg dynamisch, wij proberen zo efficiënt mogelijk onze systemen te gebruiken zodat onze collega's zich kunnen bezighouden met onze klanten. Dit betekent dat we voortdurend aan de slag zijn om onze systemen te optimaliseren. Dit geeft ook de nodige stress en tijdsdruk om oplossingen aan te dragen die wij veelal toetsen en in overleg met onze gebruikers implementeren. Je ziet dan ook steeds vaker dat onze systemen door andere Hay Group kantoren gebruikt worden. Ook onderhoud ik langdurige contacten met partners die weten hoe wij werken maar ook weten hoe snel wij (willen) veranderen. Verder houd ik me bezig met operationele en beleidszaken, wekelijkse conference calls etc.

Wat is je rol in projecten?

Omdat ik verantwoordelijk ben voor de interne ICT afdeling help ik de gebruikers hun eisen en wensen te vertalen naar bruikbare oplossingen. Wij gebruiken onze gebruikers om input te leveren of te toetsen of de oplossingen ook werkbaar zijn. Natuurlijk gebeurt dit binnen gedefinieerde richtlijnen en beleidskaders. Juist door de internationale samenwerking kijk ik of zaken niet al in een ander Hay Group kantoor ontwikkeld of in gebruik zijn.

Waarom is werken bij Hay Group bijzonder voor jou?

We zijn een informele en platte organisatie en daardoor kunnen we redelijk snel schakelen zonder allerlei moeilijke procedures te moeten doorlopen. Ik vind dat prettig. Zo ben ik professioneel bezig en ik heb veel lol en plezier met collega's. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en mooie systemen te bouwen of te laten bouwen. Al met al heb ik een erg dynamische job, die ik tot op zekere hoogte ook nog zelf kan vormen. Wat mij betreft is Hay Group met recht een organisatie waarop je trots kunt zijn.